• 022 561 330
 • osjovanpopovicindjija@gmail.com
 • срб   | |   srb
 • Историјат школе

  Основна школа “Јован Поповић” је “најмлађа” школа у граду. Основана је 01.01.1962. године. Налази се у јужном делу Инђије поред старог пута Београд-Нови Сад. Смештена је на најлепшем месту у граду, са парком и спортским теренима укупне површине 7410,00 m2. Стабла топола, липа, црног и белог бора, јаблана, букови, чак и два стабла гинка, пре много година засадили су први наставници и ученици школе. На сваког ученика долази 14,73 m2 зелене површине. Екологија је и развојни приоритет Школе, са акцентом на заштити човекове околине.

  placeholder

  Школска зграда се простире на 2578 m2, што је за скоро 500 m2 више у односу на 1964. годину када је зграда саграђена. У периоду од 2000-2004. године завршени су радови на доградњи школе, чиме је добијено тих 500 m2 корисног простора. Извршена је и реконструкција фискултурне сале у коју је постављен терафлекс под, што је допринело још ефикаснијем одржавању сале и стварању оптималних услова за наставу физичког васпитања и оној деци која имају проблема са дисајним органима. Реконструисан је систем грејања, опремљени информатички кабинет и ђачка кухиња.

  Управа Школе је дуги низ година улагала велике напоре да се школа опреми савременим наставним средствима. Сада школска библиотека располаже са 8750 наслова, а школска медијатека са 1200 јединица некњижне грађе. Школа има летњу позорницу и летњу учионицу.

  ОШ “Јован Поповић” у школској 2004/2005.години има 503 ђака у 23 одељења и две припремне групе за школу. Настава се изводи на српском језику, у две смене, а изводи је 32 наставника. Школа поседује 15 специјализованих учионица, информатички кабинет, библиотеку и читаоницу. Поред редовне наставе, реализују се и изборни предмети: верска настава, грађанско васпитање, чувари природе, рука у тесту и народна традиција. Обележавају се Дан школе, Савиндан, Дечија недеља, Школа учествује на Мајским играма, организује бројне хуманитарне акције и већ традиционални Новогодишњи вашар. Реализују се следећи програми: Здрава школа, Знањем против СИДЕ, Буквар дечијих права, Безбедно дете и Професионална оријентација.

  У Школи су организоване бројне секције и ваннаставне активности, а омиљене су журке сваког другог петка. О труду ученика и наставног особља сведоче значајне награде и признања на свим нивоима такмичења литерарних и ликовних радова, рецитатора, драмског стваралаштва, спорта, природе и друштвене групе предмета, хорског певања, оркестра, техничког васпитања. Диогенова награда додељена је Драгутину Јагодићу, наставнику ликовне културе и Иванки Вуковић, наставици српског језика, која је носилац Златне значке за рад.

  Школа је два пута добила Октобарску награду, више пута одавана су јој признања за естетско уређење и рад Ђачке задруге “Младост”. Три колегинице су награђене Светосавском повељом СО Инђија: Зечевић Нада, наставница музичке културе, Снежана Ерлауер, учитељица, и Мирјана Кртолица, наставница српског језика. Школа је прва у граду, након 50 година, организовала Светосавску академију 1992. године.