• 022 561 330
 • skolajp@ospopovicindjija.edu.rs
 • срб   | |   srb
 • Још један успешан спортски викенд

  Још један успешан спортски викенд

  У недељу 01.12.2019. У Спортском центру Вождовац – Бањица одржан је Куп Србије за наде, кадете, јуниоре и сениоре у организацији Шотокан Карате Савеза Србије као и меморијални турнир ” Слободан Вучинић” на коме је учествовало 40 клубова са 500 такмичара. Карате клуб Сенсеи из Инђије учествовао је са својим пласираним такмичарима и освојио 5 медаља, а од тога 2 Златне, 2 Сребрне и 1 Бронзану.
  Златне медаље освојили су Миловојевић Николина у категорији женских нада и Јаковљевић Милоје у својој категорији у катама појединачно.
  Сребрне медаље освојили су Кораћ Никола и Леђанац Теодора у катама појединачно и Бронзану медаљу освојио је Жигић Саша у категорији кадета борбе појединачно.

  Карате клуб ”Железничар” зачиниће крај такмичарске године наступом три такмичара у борбама на Балканском првенству за сениоре, јуниоре и кадете.
  Наиме, позив од селектора репрезентације Србије у борбама за наступ на Балканском првенству стигао је за кадетске и јуниорске репрезентативце Србије, а то су Михаило Грубић борбе -57кг, Лука Чубрило борбе -63кг и Стефан Лемајић борбе -68кг.
  Балканско првенство се одржава у Брежицама у Словенији од 06. до 08. децембра 2019. године, а окупиће најбоље такмичаре Балкана у овим категоријама.


  Пласман на Балканијаду изборили су низом освојених медаља у пролећном делу сезоне на Купу Србије, Златном појасу Чачка и Дунав Купу а последњи резултати били су на државном првенству у Чачку и Трофеју Србије у Београду одржани у октобру и новембру 2019. године.
  Репрезентативце Србије из ”Жеље” пратиће и тренер бораца Никола Мандић који ће бити ангажован на Балканском шампионату као тренер у склопу секлекције Србије.
  Балканско првенство судиће Светски судија Мирослав Драгојловић.